اتاق اگر فعال باشد، سرمايه‌ها به سمت توليد و صادرات مي‌روند

کد مطلب: 1028  |  تاريخ: شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۳  |  ساعت: ۱۷:۱۰


بازنشر مصاحبه رويش نيوز با مصطفي وعيدي، كانديداي دور هشتم انتخابات اتاق اصفهان/

اتاق اگر فعال باشد، سرمايه‌ها به سمت توليد و صادرات مي‌روند

با نزديكي به زمان برگزاری انتخابات اتاق بازرگاني اصفهان، سایت خبری رويش نيوز با هدف روشن ساختن برنامه ها و معرفي هرچه بيشتر كانديداها به جامعه، با برخي از كانديداها مصاحبه تفصيلي داده که امروز گفتگوی با آقای مصطفی وعیدی، مدیرعامل گیتی پسند در خروجی این سایت خبری قرار گرفت.

مصطفي وعيدي ـ مديرعامل گروه صنایع گيتي پسند ـ متولد 1337 اصفهان است. او بعد از به پايان بردن دوره متوسطه در سال 1355 به دانشگاه اصفهان وارد شد و به تحصيل در رشته فيزيك كاربردي پرداخت. با آغاز دوره دفاع مقدس در سال 1359 تا پايان جنگ در 1368 وعيدي در جبهه حضور داشت و با پايان اين دوره به‌عنوان مدير برنامه‌ريزي به شركت فولاد سابان پيوست. او در سال 1377 به همراه حاج ناصر جنتی گروه صنایع گيتي پسند را تأسيس نموده و از آن زمان تاكنون به‌عنوان مديرعامل اين گروه توليدي به فعاليت پرداخته است. اين شركت در طول اين سال‌ها 27 كارخانه  تأسيس كرده است و 10 كارخانه ديگر نيز در حال راه‌اندازي دارد.

از دیگر سوابق کاری او می توان به موارد زیر اشاره نمود:چهره شایسته و نخبه صنعت و معدن استان اصفهان (در سال 1390)عضو شورای هماهنگی دانشگاه و صنعت استان اصفهان (از سال 1390)عضو شورای هم اندیشی صنعت و معدن استان اصفهان (از سال 1390)

مشروح مصاحبه رویش نیوز با مصطفی وعیدی، کاندیدای هشتمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی اصفهان را در ادامه می خوانید:

- بررسی‌ها خبر از کاهش شتاب موتور صنعت در تعداد مجوزهای صادر شده طی هشت ماهه نخست سال جاری حکایت دارد؛ به نظر شما چه عواملی در آهنگ کند شدن موتور صنعت نقش دارد؟*** دولت باید برای دونرخی بودن ارز فکری کند، ارز اگر بخواهد همین طور پیش برود این کندی که می گویید بیشتر از پیش خواهد شد. عملا با تصمیم که ابتدای امسال گرفته شد، تولیدکنندگان مواد اولیه داخلی قفل شدند، اینکه اگر شرکتی مواد اولیه خود را از داخل بخواهد تامین کند باید از بورس کالا بخرد و آن هم به نرخ ارز آزاد؛ حال آنکه اگر بخواهد از خارج وارد کند قیمت برای آن بر مبنای نرخ دولتی محاسبه می شود، این یعنی کاپیتولاسیون اقتصادی... این یکی از گزینه هاست که روند را کند کرده و به نظرم مهم ترین مولفه است. محدودیت ها و پیچیدگی های تامین مالی واحدهای صنعتی، رکود در بازار وابستگی اقتصاد کشور به نفت، آن هم در دهه چهارم انقلاب از عوامل دیگر است، انقلابی که یکی از اهداف متعالی آن جلوگیری از خام فروشی و از دست دادن سرمایه های این مرز و بوم بود...

- اخیرا بحث‌های زیادی پیرامون سرمایه‌گریز بودن استان اصفهان مطرح شده است؛ به نظر شما چرا اصفهان دیگر برای سرمایه گذاران جذاب نیست؟*** مسئولان استانی در اجرای قوانین تفسیر به رای دارند، از سوی دیگر در هنگام اجرای قوانین و حتی انتخاب راه درست در چارچوب قانون، از مدیران میانی و کارشناسان خود حمایت رسمی و کارآمد نمی کنند، در واقع آن قاطعیتی که در استان های دیگر شاهد هستیم برای صنعتگران و فعالان اقتصادی وجود ندارد، در اصفهان حسرتی بیش نیست! موضوع دیگر طولانی بودن روند دریافت مجوزهای اداری در استان می باشد، عمده دلیل هم موازی کاری دستگاه ها و قبول نداشتن یکدیگر است. نرخ بالای مالیات مسئله دیگری است که خیلی هم مهم و حیاتی است. جایی خواندم کل مبلغ مالیات استان اصفهان کفاف بودجه شش استان کشور را می دهد، این فاجعه است. بی‌توجهی به صنایع بالادستی و پایین دستی در اصفهان را هم نباید از نظر دور داشت، هم‌اکنون اصفهان برای بسیاری از نیازهای خود وابسته به استان‌های دیگر می‌باشد.

- مهم‌ترین ویژگی منتخبان اتاق بازرگانی اصفهان در استان اصفهان چه می باشد؟ به نظر شما برای توسعه اقتصادی استان اصفهان، توجه به چه مولفه هایی ضرورت دارد؟*** تجربه موثر و کافی برای جایگاه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خیلی مهم و اساسی است. منتخبان باید پذیرش نظرات کارشناسی را در همه سطوح داشته باشند، چانه زنی برای تحقق اهداف و برنامه های اتاق همچنین پیگیری مستمر از دیگر ویژگی هایی است که فکر می کنم در شرایط کنونی بدان نیازمندیم. درخصوص توسعه اقتصادی نیز پیشنهادم نقش آفرینی بیشتر اتاق اصفهان برای برپایی نمایشگاه های بین المللی دائمی در استان در کنار خواهرخواندگی ها و... است.

- بسیاری آینده اتاق آینده را محلی برای برنامه ریزی و تصمیم گیری های بزرگ اقتصاد کشور می‌دانند؛ به نظر شما نقش اتاق بازرگانی در دوران پساتحریم چیست؟*** نقش اتاق اگر پویا و فعال باشد، به خودی خود سرمایه ها به سمت تولید و صادرات هدایت می شود. اگر اتاق نقش مشورتی خود را گسترش داده و در تصمیم سازی ها پررنگ تر عمل کند، ما شاهد شکوفایی بیشتر خواهیم بود. مشخصا معتقد هستم ما در استان به سرمایه گذاری خارجی نیاز نداریم، ما باید قوانین را در اتاق بررسی کرده و پیشنهاد جایگزین بدهیم برای جذب سرمایه های سرگردان در استان؛ هنر اتاق باید تغییر وضعیت موجود باشد، به گونه ای که ارزش افزوده به سرمایه مردمی تعلق بگیرد تا صرفا بانک ها مقصد پول های سرگردان نباشند؛ همچنین کاری کنیم تسهیلات بانک ها بیشتر به سمت تولید چرخش پیدا کند تا بازرگانی و... .

- بستر اتاق بازرگانی را در جذب و حفظ کارآفرینان جوان استان تا چه اندازه مناسب می دانید؛ به طور کلی آیا اتاق بازرگانی می تواند جایگاهی شایسته برای تامین انتظارات پیشرو را دارا می باشد؟*** جوانان باید پذیرش بزرگترها و باتجربه ها را جلب کنند، بزرگان هم باید زمینه حضور جوانان را در عرصه های مختلف اتاق فراهم کنند. معمولا اختلاف نظرها در شیوه اجراست، جوان ترها می خواهند زودتر نتیجه بگیرند و بزرگترها هم می خواهند با اطمینان قدم بردارند، هر دوی اینها شدنی است، باید جلسات مشورتی بیشتری برگزار شده و نظرات به اشتراک گذاشته شود. موضوع دیگر راه اندازی دفاتر مشاوره برای کسب و کارهای کوچک و متوسط است؛ باید قبول کنیم نسل جدید به راحتی زیر بار نمی رود، تحصیل کرده، کم و بیش تجربه به دست آورده اند، این گروه های مشاوره می توانند نظرات پخته با زبان این نسل منتقل کنند و اثرگذار هم هست. بزرگان باید مسئله طرح کنند و جوانان را به بازی بگیرند.

 

لینک گفتگو در سایت رویش نیوز


http://news.sgpco.com/content/news/1028/اتاق اگر فعال باشد، سرمايه‌ها به سمت توليد و صادرات مي‌روند

چاپ خبر