به گزارش خانه خبر گیتی پسند، ساختمان های ایران به دلیل استفاده از مصالح و تجهیزات بی کیفیت و کم دوام در رده ساختمان های دارای عمر پایین در دنیا به حساب می آید.
این جمله را بسیاری از کارشناسان مسکن و عمران بارها بیان کرده و آمارها نیز حکایت از تایید این مسئله دارد.
یکی از بحثهای مهم صنعتیسازی ساختمان، استفاده از مصالح با کیفیت و با دوام است. گواهینامه فنی یکی از راههای مطمئن برای بررسی کیفیت انواع مواد، مصالح، فرآوردهها و سیستمهای ساختمانی و همچنین کالاهای تأسیسات مکانیکی می باشد. همچنین ابزاری اطمینان بخش برای شناساندن کیفیت برتر محصولات تولیدی کشور به مصرفکنندگان به شمار میآید؛ تا از این طریق، علاوه بر حمایت از تولیدکنندگان برتر، راهنمایی خوبی برای مصرف کنندگان محصولات ساختمانی است.
در ایران، بررسی و ارزیابی فرآوردهها و شیوههای ساختمان در اساسنامة قانونی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به عنوان یکی از وظایف اصلی مورد تاکید قرار گرفته است و در سالهای نخستین دهه 1370، با ایجاد مدیریت خدمات مهندسی و تشکیل کمیته تخصصی گواهینامه فنی در مرکز، این موضوع به صورت یک فعالیت مستمر مورد توجه قرار گرفت و اولین گواهینامههای فنی در سال 1375 برای تعدادی از محصولات تولیدی صادرگردید.
در دهه اخیر نیز با توجه به طرح جدی مسئله انبوهسازی در ایران، بحث نظریهها و گواهینامههای فنی بیشتر مورد توجه قرار گرفته و نظر به پشتوانه علمی و فنی مرکز و همچنین گسترش تجهیزات آزمایشگاهی، زمینه لازم برای انجام بررسیها و ارزیابیها بر روی فرآوردهها و سیستمهای ساختمان مهیا گردیده است که حاصل آن صدور گواهینامه فنی برای بیست و هفت گروه از فرآوردههای ساختمانی و تاسیساتی بوده است.
مدیریت خدمات مهندسی و آزمایشگاهی به عنوان پل ارتباطی میان مرکز و تولیدکنندگان صنعت ساختمان که در رأس آنها کارخانههای تولید کننده مصالح و تأسیسات ساختمانی قرار دارد.
این مدیریت سعی بر آن دارد تا با کنترل و نظارت قانونمند و مطمئن خود این تولیدات را هر چه بیشتر با استانداردها و ضوابط تعریف شده از سوی مرکز و سایر دستگاههای مسئول هماهنگ سازد، تا در نهایت تولید مصالح ساختمانی با کیفیت بهتری تولید و ارائه گردد و این مسئله باعث ایجاد سازههای با عمر مفید و کیفیت بالای ساخت خواهد شد.
همچنین با رشد سریع تکنولوژی ساخت و تولید مصالح جدید ساختمانی سعی خواهد شد، برای سیستمها و محصولات جدید نیز استانداردهای مورد نیاز تدوین و بر اساس آن برای این محصولات نیز گواهینامه فنی صادر شود.
بدین منظور توسعه آزمایشگاههای مرکز در دستورکار قرار خواهد گرفت، تا انواع محصولات ساختمانی را تحت پوشش گواهینامه قرار گیرند و گواهینامه فنی را به یک مدرک معتبر ملی و منطقهای ارتقا یابد.
گروه صنایع گیتی پسند نیز سال هاست با هدف اطمینان بخشی به مشتریان خود، دریافت گواهینامه فنی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی را در دستور کار خود قرار داده و هر ساله برای محصولات خود در صنعت ساختمان فرآیند تمدید این گواهینامه های فنی را در طی می کند تا اطمینان خاطر بیشتر مصرف کنندگان را نیز به همراه داشته باشد.