بازار مسکن ۹۹ پس از کرونا چگونه خواهد بود؟

کد مطلب: 12679  |  تاريخ: پنج شنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۹  |  ساعت: ۱۶:۱۸


بازار مسکن ۹۹ پس از کرونا چگونه خواهد بود؟

برای خریداران، فروشندگان و سازندگان مسکن مهم است بدانند بازار مسکن در سال جاری پس از شیوع کرونا چگونه خواهد بود.

محمد فراهانی کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه پیش بینی بازار مسکن در سال ۹۹ از چندین مولفه و رویداد نشات می‌گیرد گفت:رویداد اول به علت وضعیت قرنطینه‌ی اجباری ایجاد شده بر جامعه جهانی و ایران که مراودات اقتصادی را به کمترین مقدار ممکن کاهش داده است و بازار مسکن هم در گیر این موضوع است . وی گفت: تاثیراین مولفه روی قیمت بازار مسکن تا زمانی که قرنطینه ادامه داشته باشد منفی هست. اما انباشت خرید متقاضیان، در آینده پس از پایان قرنطینه می ‌تواند منجر به افزایش متقاضیان شود .

فراهانی گفت: افزایش قیمت بازار مسکن و به حد بالای سینوسی رسیدن قیمت (هر متر مربع ۱۵.۶ م در تهران) قدرت خرید متقاضیان را کم نموده است . و این مولفه بر تقاضای موثر اثر منفی ایجاد می ‌کند .

وی ادامه داد:قیمت‌های سر به فلک کشیده مسکن باعث شده ورودی به بازار مسکن کم شود و ( تنها افرادی در بازار حضور دارند که اثر ملکی دارند یعنی دارای مسکن هستند و میخواهند تبدیل نمایند بعنوان مثال اپارتمان ۶۰ متری را به ۸۰ متری و ۸۰متری را به ۱۰۰ و همینطور ادامه پیدا می‌کند .)

این کارشناس در ادامه گفت: بازارهای رقیب مسکن مثل بورس و ارز و طلا روی بازار مسکن اثر دوسویه دارند یعنی اگرقیمت ارز بالا برود از یک سو با توجه به اینکه قیمت مصالح به ان وابسته است قیمت مسکن با تاخیر به نسبت کمتر رشد میکند و از سوی دیگر عده ای از افراد را از بازار مسکن خارج و به بازار ارز سوق میدهد و تقاضا در بازار مسکن را کمتر مینماید .و انتظار روانی جامعه در افزایش یا کاهش یک بازار و تعمیم ان به بازار دیگر باعث افرایش یا کاهش بازار دیگر میگردد. (بازار خودرو و بورس وطلا هم همین اثر را دارند ).

وی با بیان اینکه تیراژ تولید مسکن بر روی عرضه اثر مستقیم دارد گفت:با توجه به افزایش شدید قیمت زمین و خانه های کلنگی و مصالح ساختمانی و کاهش سود ساخت مسکن، سازندگان مسکن از سال گذشته رغبت کمتری برای ساخت داشته اند و پروانه های ساختمانی کمتری صادر شده است و این مولفه روی قیمت اثر افزایشی دارد‌(طبق قانون عرضه و تقاضا).

این کارشناس حوزه مسکن در خصوص مولفه سوم گفت:قیمت فروش نفت روی توان دولت برای اجرای سیاست ‌های مسکنی ،اجرای طرحهای مسکنی و پرداخت وام مسکن اثر دوسویه دارد. با توجه به افت قیمت نفت به ۱۴ دلار توان دولت در این زمینه بشدت کاهش پیدا کرده است .

وی ادامه داد: مالیات بر خانه های خالی که به نظر میرسد با توجه به عدم اماده بودن زیر ساختها تاثیری چندانی بر رو بازار مسکن نداشته باشد و شاید تاثیر کمی روی بازار اجاره داشته باشد .

البته اگر این قانون هم به سرنوشت قانون پیش فروش نپیوندد.

وی در نهایت گفت: با مجموع عوامل بنظر می رسد سال ۹۹ بازار مسکن سال نسبتا آرامی رو پیش رو داشته باشد و دچار رکود تورمی شود ، اما تورم آن کمتر از تورم عمومی پیش بینی می گردد .

 


http://news.sgpco.com/content/news/12679/بازار مسکن ۹۹ پس از کرونا چگونه خواهد بود؟

چاپ خبر