افزايش قيمت سوخت كمكي به بهينه سازي مصرف نكرد

کد مطلب: 711  |  تاريخ: پنج شنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۳  |  ساعت: ۰۷:۱۷


همايش تجليل از پيشكسوتان و برگزيدگان صنعت تاسيسات كرمان (5)

افزايش قيمت سوخت كمكي به بهينه سازي مصرف نكرد

مدیر بخش تاسیسات و ساختمان مرکز تحقیقات راه وشهرسازی وزارت راه و شهرسازی گفت: سیاست گذاری ضعیف در حوزه های مختلف ساختمان زمینه ساز بسیاری مشکلات در کشور شده است.

به گزارش خانه خبر گیتی پسند، دکتر شهرام دلفانی در مراسم تجلیل از پیشکسوتان صنعت ساختمان استان کرمان که چهارشنبه شب برگزار شد، اظهار کرد: باید از خودمان بپرسیم با توجه به مصرف 40 درصد از درآمدهای نفتی کشوربرای تامین انرژی در ساختمان ها، چرا در خانه ها آسایش مورد نظر وجود نداشته و مصرف انرژِی نیز بالا است .

وی بیان کرد: در سال 80 تلاش گسترده ای توسط سازمان بهینه سازی مصرف سوخت و دیگر سازمانها برای ساماندهی  مصرف انرژی انجام شد اما با تمام  تلاش هایی که جامعه فنی کشور ودانشگاهها انجام دادند به نتیجه مطلوبی نرسیدیم .

دکتر شهرام دلفانی با اشاره به اینکه باید به این دلایل نابسامانی پاسخی داده شود، افزود: ما قصد نداریم برای رفع تکلیف حرفی بزنیم واگر مشکلی هست باید بین خود اعضای نظام مهندسی یا اعضای گروههای ساختمان سازی آسیب شناسی شود ، متاسفانه مصرف انرژی در ساختمانها در کل کشور بالا رفته وبا توجه به این آمارها شاید تا 15سال دیگر نفتی برای صادرات نداشته باشیم.

وی افزود: آمارها از مصرف 3برابری انرژی در ایران نسبت به دیگر کشورهای پیشرفته دنیا خبرمی‌دهد .

مدیر بخش تاسیسات وساختمان مرکز تحقیقات راه وشهرسازی وزارت راه وشهرسازی  با اشاره به اینکه مقررات ملی ساختمان در کشور باید اجرا شود، اظهار داشت: مهندسین در اجرای مباحث مقررات ملی ساختمان اولین وظیفه را دارند، مباحث 15،16 ، 17 و 19 مقررات ملی ساختمان باید بیشترجدی گرفته شود.

برنامه کاملی برای حمایت از صرفه جویی انرژی وجود ندارد

دکتر دلفاتی که در همایش تجلیل از پیشکسوتان و برگزیدگان صنعت ساختمان سخنرانی می کرد، افزود : عامل دومی که به دولتمردان برمی‌گردد این است که برنامه کاملی برای حمایت از صرفه جویی در صنعت ساختمان در کشور وجود ندارد، به عنوان شهروند سوالی که اغلب می‌پرسند این است که اگر ساختمان مصرف انرژی اش بالا باشد آیا شرکتی را می‌توان معرفی کرد که با طراحی یک برنامه یا سیستم مصرف انرژی در ساختمان را کم کند؟

مدیر بخش تاسیسات وساختمان مرکز تحقیقات راه وشهرسازی وزارت راه وشهرسازی با بیان اینکه  این ظرفیت در کشور وجود نداشته یا حمایتها از این شرکتها بسیار ضعیف است، گفت: حتی برنامه ای برای نحوه فعالیت این شرکت ها و یا کسانی که بر اجرای این مباحث در ساختمان نظارت دارند  در کشوروجود ندارد.

ضعف کارهای کاربردی صرفه جویی انرژی در دانشگاهها

دکتر شهرام دلفانی با انتقاد از اینکه وقتی بحث مصرف بالای انرژی مطرح باشد خیلی راحت انگشت اتهام به صنعت ساختمان یا تاسیسات و نظام مهندسی متوجه می‌شود، افزود: کارهای تحقیقاتی ومقالاتی که دانشگاهها ارائه کرده اند کمترین ارتباط عملی را با صنعت ساختمان داشته و در صنعت ساختمان کاربردی ندارند، مقاله‌های زیادی در مباحث انرژی خورشیدی واستفاده آن در ساختمان نوشته شده ولی هیچ کدام عملی نشده اند.

مدیر بخش تاسیسات وساختمان مرکز تحقیقات راه وشهرسازی کشوربا بیان اینکه یکی از دلایل عدم استفاده از آبگرمکن های خورشیدی نیزعدم تطابق واقعیت های ساختمانی کشور با سیستم تاسیساتی کشور است، ابراز امیدواری کرد که دانشگاهها بیش از گذشته به کاربردی بودن مباحث ساختمانی دقت کنند.

وی گفت: کشور ما فرصت سعی و خطا ندارد، از سوی دیگر دانشگاهها نیز باید خود را به مباحث عملی تر نزدیک کنند.

ایرانیزه کردن کارهای بین المللی در بهینه سازی مصرف انرژی

دکتر دلفانی تصریح کرد: در سطح بین المللی کارهای فنی متعددی وجود دارد ومی توان با ایرانیزه کردن آنها استفاده لازم را از آن کرد در درجه بعدی دانشگاههای ما وارد شده واگر بتوانند جایی مصرف را به نفع کشور اصلاح کنند کمک به کشور خواهد شد.

مدیر بخش تاسیسات وساختمان مرکز تحقیقات راه وشهرسازی کشور افزود: انتظاری که از نظام مهندسی به ویژه دراستان کرمان داریم این است که با مقررات ملی ساختمان و مباحثی که مربوط با تاسیسات است ارتباط داشته باشید.

استفاده از نظرات مهندسین تاسیسات در معماری ساختمان

دکتر دلفانی اولین گام در صرفه جویی در مصرف انرژی را توجه به معماری ساختمان با دید انرژی دانست و اظهار داشت: اگربحث های زیباسازی معماری را کنار بگذاریم باید جایی در معماری ساختمان از دید مهندس تاسیسات در ساختمان نیز استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه باید دقت کرد که آیا جاگیری تاسیسات در ساختمان امکان صرفه جویی ومصرف انرژی کمتر می‌دهد افزود: فیزیک ساختمان وآنچه در مبحث ماده 19 آورده شده باید مدنظر  کسانی که طراح ساختمان هستند قرار بگیرد.

مدیر بخش تاسیسات وساختمان مرکز تحقیقات راه وشهرسازی کشوربا انتقاد از اینکه هنوزطراحی تاسیسات در نظام مهندسی ساختمانها درگیر حساب های سرانگشتی است، خاطر نشان کرد: باید این حساب های سردستی نظیر جاگیری رادیاتورو..را کنار بگذاریم و به امور مهم در ساختمان ها فکرکنیم .

دکتر دلفانی با انتقاد از سیستم نامناسب سرمایشی تالار پالیز تصریح کرد: اگر این سیستم سرمایشی خوب طراحی شده بود کسی خود را با کاغذ خود را خنک نمی‌کرد.

وی افزود: گام بعدی نظام مهندسی ساختمان باید این باشد که  تمهیداتی فراهم شود تا برای ساختمان ها سیستم های کنترلی را بتوان نصب کرد.

برنامه استفاده از انرژی تجدید پذیر به وزارت مسکن ارائه کردیم

مدیر بخش تاسیسات وساختمان مرکز تحقیقات راه وشهرسازی کشور یکی از دیگر اقدامات مهم در ساختمانها را سرویس دوره ای تاسیسات ساختمان دانست و تاکید کرد: باید روی سیستم های تجدید پذیر نظیر پنل های خورشیدی یا دیگر تجهیزات برنامه ریزی کرده و به وزارت مسکن راهکار دهیم تا مصرف انرژی را به شرایط صحیح برسانیم.

دکتر دلفانی با اشاره به اینکه تا چند سال قبل تصور می شد اگر سوخت گران شود مصرف انرژی کنترل می‌شود گفت: کشور ما از نقطه نظر مصرف انرژی شرایط خوبی را طی نمی‌کند علت هم به نبود راهکارهای مناسب برمی گردد.

به جامعه مهندس کشور خوراک مناسب کاری داده شود

وی اظهار داشت: این مسئله که مردم یا دولت نخواهند که مصرف بهینه شود وجود ندارد بلکه علت در این است که راهکارهایی نظیر گران کردن سوخت خوراک مناسبی به جامعه مهندسی کشور نداده است .

مدیر بخش تاسیسات وساختمان مرکز تحقیقات راه وشهرسازی در پایان خاطرنشان  کرد: مقصر کسانی هستند که در دولت حضور دارند و تا امروز نتوانسته اند برنامه عملی و تخصصی به مهندسین بدهند  تا مسئله حل شود.

گفتنی است همایش تجلیل از پیشکسوتان صنعت تاسیسات مکانیک استان کرمان 15 مرداد ماه با معرفی 9 برگزیده و پیشکسوت به کار خود پایان داد.

 

مطلب مرتبط:

پوشش خبري و رسانه اي همايش در يك نگاه/ همه چيز درباره مراسم تجليل كرمان


http://news.sgpco.com/content/news/711/افزايش قيمت سوخت كمكي به بهينه سازي مصرف نكرد

چاپ خبر