شايد اين حالت و طرز فكر را ساعتها، روزها، و يا هفتهها تجربه كنيم. زنجيرهاي از افكاري كه زاييده فكرمان است تشكيل ميشود كه هيچ مبناي منطقي در اين تفكرات ديده نميشود. پرسيدهايد كه چرا اينگونه ميشويد؟ آيا آنقدر دقيق شدهايد كه بدانيد در چه مواقعي اين حالتها را بيشتر داريد و در چه مواقعي خيلي آرامتريد و خوش بينانه به اطراف و مسائل مينگريد؟ توجه داشته باشيد كه به روحتان هم مانند جسمتان غذاي مفيد بخورانيد زماني كه غذاي روحمان تمام ميشود اتفاقاتي ميافتد كه ما را مجبور ميكند كه مدام در حال شارژ چيزهاي مفيد براي روحمان باشيم واين خوب است . بعضيها قبل از تمام شدن شارژ به فكر اين هستند كه كاري بكنند تا اتفاق بدي پيش نياد. بعضيها هم ميگذارند هر وقت شارژشان تمام شد بروند و شارژ شوند و بعضي ديگر هم اصلاً نميدانند كي شارژشان تمام شده.
حالا چرا بايد به اين مسئله توجه كنيم؟ به دليل اينكه با تمام شدن يا پايين آمدن شارژ انرژي، اعتماد به نفسمان را تا حدودي از دست ميدهيم. اضطراب، افسردگي، بدبيني، نارضايتي از خود، عصبانيت و كسالت سراغمان ميآيد و با توجه به اينكه ظرفيت انرژي هر شخصي با شخص ديگر فرق ميكند و ميزان از دست دادن آن از فردي به فرد ديگر متفاوت است راههايي كه هر شخص بايد پيش بگيرد نيز متفاوت است. براي اينكه هميشه شاداب باشيم و اعتماد به نفس بيشتري داشته باشيم توجه به چند نكته ضروري به نظر ميرسد.
به جسمتان توجه كنيد: سعي كنيد تغذيه مناسبي داشته باشيد. براي اينكه كسل نباشيد غذاهاي چرب را از برنامهتان حذف كنيد. ورزش كنيد؛ حتي اگر به باشگاه نميرويد وقتي را براي پياده روي بگذاريد. انجام حركاتي مثل يوگا، ريلكس شدن را بياموزيد و در طول هفته انجام دهيد.
روي ذهن تان كنترل داشته باشيد: هرگاه فكر بدي مثل بدبين شدن، يادآوري خاطرات بد گذشته و امثال آن در ذهنتان خطور كرد آن فكر غلط را از خودتان دور كنيد، روي ذهنتان كنترل داشته باشيد. رابطهتان را با خدا قويتر كنيد، حمد و ستايش پروردگار و تمركز بر عبادت (مراقبه) را بيشتر انجام دهيد.
با دوستان خود معاشرت كنيد: برنامهاي را ترتيب دهيد تا در طول هفته بيرون از خانه باشيد. معاشرت با دوستان و نزديكان اين افكار را خود به خود از بين ميبرد. اگر آدم معاشرتي هستيد سعي كنيد تنها نمانيد يا به كار يكنواختي نپردازيد. در كارتان انعطاف داشته باشيد و اگر امروز را اختصاص به كاري داديد براي روزهاي بعد برنامهريزي ديگري داشته باشيد.
صله رحم را در آخر هفته فراموش نكنيد كه فوايد بسيار چه از نظر روحي و چه از نظر جسمي برايتان باقي ميگذارد.
صبور باشيد: سعي كنيد همواره آرام و صبور باشيد واين آرامش را به همسرتان و فرزندتان هم هديه بدهيد. با آنها گفتگو كنيد وسعي كنيد آنها را بخندانيد. از هر چيز كوچكي براي شاد شدن استفاده كنيد. اگر مسئلهاي داريد آن را با همسرتان در ميان بگذاريد. در هنگام گوش دادن به صحبتهاي همسرتان حواس خود را به فرزند، آشپزخانه، و چيزهاي ديگر پرت نكنيد و تمام توجه خود را براي ايجاد يك رابطه كلامي خوب به كار ببنديد.
از كسالت دوري كنيد: هر گاه كسل و خسته بوديد در خانه نمانيد؛ كمي پيادهروي تند، يا گفتگو با كسي كه هميشه از صحبت كردن با او انرژي مضاعف دريافت ميكنيد، گوش دادن به موسيقي، پختن يك غذاي جديد و… ميتواند شما را براي لحظهاي آرام نگه دارد.
خلاصه اينكه با خودتان لجبازي نكنيد و نگوييد كه هيچ چيز مرا آرام نميكند! حتماً چيزي هست كه شما با آن آرام ميشويد اما حواستان باشد كه از چاله به چاه نيفتيد.
منبع : زيباشو