مهرباني با خود حسي است كه اغلب ناديده ميگيريم و يا با انجامش دچار احساس گناه ميشويم اين در حاليست كه سه چيز در زندگي يك انسان مهم است: نخست مهرباني، دوم مهرباني و سوم مهرباني. براي ايجاد اين دگرش مثبت از همين امروز يك عادت ساده در خودمان ايجاد ميكنيم: با خودمان مهربان باشيم.
در ادامه نه عادت براي مهرباني با خود ارائه ميكنيم.همهٔ اينها را يك روزه امتحان نكنيد. هر روز يك عادت! اگر آن را دوست داشتي و كمك حالت بود فردا هم آن را ادامه بده!
۱- روي خودت سرمايه گذاري كن: ۳۰ دقيقه تا يك ساعت در صبح يا عصر صرف خواندن، گوش دادن و يا ديدن چيزهايي كن كه كمك كند خودت و جهان اطرافت را بهتر و بيشتر بشناسي و بتواني زندگيات را بهبود ببخشي. اگر برايت مقدور است آن چه ياد ميگيري را به عمل در بياور.
۲- وقتي مورد حملهٔ يك منتقد دروني (وجدان) يا بيروني قرار ميگيري حقيقت يا شكايت بي مورد بودن آن را تشخيص بده.
منتقد دروني اغلب اوقات به مسائل خوبي در موردمان اشاره نميكند. اطرافيان هم براي رسيدن به اهداف خودشان سعي ميكنند به ما حمله كنند و ما را پايين بياورند. هر وقت در چنين موقعيتي قرار گرفتي از خودت بپرس چرا بايد از اين مسئله ناراحت شوم!؟
تغيير افكار بسيار سودمند خواهد بود، كمك خواهد كرد كه حقيقت را بيابيم و خودمان را دست كم نگيريم. به عنوان مثال اگر خودت يا ديگري گفت عملكرد خوبي در مدرسه نداري، ميتواني از خودت اين سؤال را بپرسي و به دنبال توجيههايي باشي كه اين مسئله را نفي كنند. اگر اين حملات را زير سؤال ببري و به دنبال توجيه باشي به عنوان مثال ميفهمي كه كارت در مدرسه خوب است و فقط در دو درس فيزيك و رياضي كمي ضعيف هستي.
با اين كار بدون اينكه خودت را پايين آورده باشي به خودت كمك كرده اي.
۳- صبح كه از خواب بيدار ميشوي در كمال آرامش به خودت بگو «امروز بايد شاد باشم».
من اغلب اين كار ساده را انجام ميدهم و تفاوت بزرگي در روزم ايجاد ميكنم. وقتي اين جمله را ميگويم و سعي ميكنم در طول روز آن را در ذهنم حفظ كنم بيش از پيش قدر داشتههايم را ميدانم. غذايي كه ميخورم، كارم، آب و هوا، اطرافيان و همه و همهٔ اتفاقاتي كه در طول روز رخ ميدهد باعث شادمانيم ميشود. امور كم اهميت و اتفاقاتي كه ديگران عادي و روزمره ميبينند برايم معنادار و قابل تمجيد ميشوند. اين رويكرد در زندگي ميتواند زندگي را سبكتر و لذت بخش تر كند و انگيزهتان را افزايش دهد.
۴- امروز بدون استرس! يك دوش طولاني بگير و كتابي بخوان! كاري را به انجام برسان و يا با كسي دربارهٔ مسئله اي كه در ذهن داري صحبت كن و همه را بيرون بريز! ۳۰ دقيقه تمركز كن و با بيرون ريختن همهٔ استرسها و اضطرابها با ذهن و جسمت مهربانتر باش! [تاثير كاهش استرس در تقويت حافظه]
۵- يك روز معمولي! يك قدم كوچك به سمت امري مثبت بردار! اگر احساس ميكني روزي خسته كننده و پر از افسردگي داري قدمي مثبت بردار و اميدي تازه در زندگيات بيافرين. يك مسافرت براي خودت ترتيب بده. يك ملاقات با بهترين دوستت داشته باش با هم قهوه بخوريد و حرف بزنيد. ببين چطور ميتواني در زندگي و كارت پيشرفت كني. يك سرگرمي جديد براي خودت پيدا كن.
۶- با خودت دوست باش! خودت را تنبيه نكن و با اين كار موجب فرسايش اعتماد به نفست نشو. در عوض رفيقي مهربان و هواداري پابرجا برايش باش!
از خودت بپرس يك دوست مهربان در اين شرايط چگونه ميتواند كمكم كند؟ پس همان كار را انجام بده و همان حرفها را به خودت بزن! فراموش نكن از خودت بپرسي از اين شرايط چه درسي گرفته اي و ببين آيا فرصتي پيش رويت هست يا نه! پس از اين درس استفاده كن و دوباره بلند شو و پيشرفت را از سر بگير.
۷- بخند! ۲۰ يا۳۰ دقيقه در ميان روز، صبحها و يا عصر كه از سر كار برگشتي يك فيلم طنز ببين، يك كتاب فكاهي بخوان يا به يك پادكست كمدي گوش كن و بخند. من از مدتها پيش اين كار را انجام ميدهم و الآن مطمئنم كه اين كار مؤثرترين كاري است كه ميتوانم براي تقويت انرژي و مثبت انديشي و رها شدن از استرسهاي درونيم انجام دهم.
۸- به خاطر داشته باش آينده هنوز در دستهاي توست و هيچ وقت براي تغيير دير نيست. خودت را در دور باطل افكار آزارنده اي نظير آن چه ميتوانستي انجام دهي و آنچه از دست داده اي گرفتار نكن.
در عوض ببين در روزهاي پيش روي زندگيات چه ميخواهي!؟ سلامتي بيشتر؟ روابط بهتر؟ شرايط كاري متفاوت؟
چه قدمهايي ميتواني به سوي خواستههايت برداري؟ امروز يكي از آن قدمها را بردار! فردا قدم بعدي…
۹- دائماً يادآوري كن كه مهربان بودن با خودت چه مزايايي خواهد داشت. بر اساس تجربيات من با يادآوري دلايل هوشمندانه بودن مهرباني با خود و زمان گذاشتن براي اين كار ميتواني آن را ساده تر كني.
با يادآوري منافعي همچون زندگي بهتر، پشتكار بيشتر، اعتماد به نفس بالا، شادي و آرامش دروني، ارتباطات مثبت بيشتر با خود و ديگران، مهرباني با خود در خلال فراز و نشيبهاي زندگي آسانتر ميشود.
منبع: دگرش