به گزارش خانه خبر گیتی پسند، مجله FUEL گزارشهای تحقیقاتی را در زمینه فنی منتشر میکند که با تلاقی رشتههای شیمی و مهندسی شیمی و حوزه کاربرد انرژی و سوخت غیرهستهای تعریف شده است. مرکز تحقیقات گروه صنایع گیتی پسند با ارائه مقاله در این مجله معتبر علمی جهانی، تحقیقات خود در زمینه تولید سوخت زیستی را ارائه نموده است.
در این کار پژوهشی که با همکاری سرکارخانم دکتر بهادری عضو مرکز تحقیقات گروه صنایع گیتی پسند و چندتن از دانشجویان و اساتید دانشکده شیمی دانشگاه اصفهان صورت پذیرفت، روشی جدید و کارآمد برای تولید بیودیزل (سوخت زیستی) ارائه شده است که در آن از آنزیم لیپاز اصلاح شده و تثبیت شده بر روی بستر نانوذرات مغتاطیسی پوشیده شده با دندریمر استفاده شده است. در این کار تحقیقاتی، آنزیم لیپاز که نقش محوری در تولید بیودیزل دارد با استفاده از دو روش جذب فیزیکی و شیمیایی بر روی بستر نانو ذرات مغناطیسی تثبیت شده است. بیوکاتالیست سنتزشده به روش شیمیایی توانسته است 78 درصد بیودیزل را از روغن خام تولید کند این در حالی است که بازده تولید بیودیزل با استفاده از آنزیم آزاد به مراتب کمتر است. همچنین نتایج حاصل از آزمایش¬های مختلف نشان میدهند که بیوکاتالیستهای سنتز شده از هر دو روش، در مقایسه با آنزیم آزاد، پایداری و کارایی به مراتب بالاتری داشته و نه تنها در محدوده¬ی دماها و pHهای مختلف عملکرد بهتری دارند، بلکه تا 60 روز بدون هیچگونه افت عملکردی، قابلیت نگهداری از خود نشان میدهند .
این دستاورد جدید، راه را برای تولید بیودیزل به روشی کارآمدتر، پایدارتر و مقرون به صرفهتر هموار کرده و همچنین میتواند به کاهش هزینهها و افزایش تولید بیودیزل به عنوان جایگزینی پایدار برای سوختهای فسیلی کمک کند.
یافتههای این تحقیق در قالب مقالهای علمی با عنوان
Tuning structural change on lipase for covalently immobilization on S-decorated dendrimer: Efficient and reusable biocatalysts for biodiesel production
در مجله Fuel به چاپ رسیده است. دیدن متن کامل مقاله:
(https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0016236124016351?dgcid=coauthor)
جناب آقای مهندس صالحی پور، مدیر محترم صنایع پلیمری-شیمیایی و پژوهشگران دپارتمان تحقیق و توسعه گروه صنایع گیتی پسند خود را متعهد به ادامه تحقیقات در این زمینه و همچنین سایر حوزه های پژوهشی به روز دنیا دانسته و امیدوارند بتوانند با توسعه ی کاربردهای صنعتی به روزترین پژوهش های علمی، گامی بلند در جهت تولید محصولاتی جدید و استراتژیک با دانشی بومی داشته باشند.