به گزارش خانه خبر گیتی پسند، ناوگان حمل و نقل این گروه صنعتی همه روزه از نخستین ساعات صبح کار خود را از اقصی نقاط شهر اصفهان و حومه آن آغاز می کند تا راس ساعت 7:30 دقیقه که زنگ آغاز به کار واحدهای تولیدی نواخته می شود، همکاران آماده برای چرخاندن چرخ صنعت در محل کار خویش حاضر شوند.
ناوگان حمل و نقل گروه در ساعات مختلف شبانه روز آماده خدمت رسانی به کارکنان شاغل در واحدهای مختلف تولیدی گیتی پسند است که بر اساس شیفت های مختلف کاری تنظیم شده و سعی بر این است تا همکاران را در نزدیک ترین نقطه به محل سکونت سوار و پیاده کند. هرچند در این خصوص نظم و انضباط خوبی حکمفرماست اما هنوز هم هستند همکارانی که معتقدند می شود فاصله بین محل توقف سرویس و سکونتشان کمتر از اینها باشد.
با وجود همه نقاط مثبتی که در ناوگان حمل و نقل گیتی پسند می بینیم، نقاط ضعفی هم از سوی همکاران مطرح می شود که ما را بر آن داشت در این خصوص پرونده ای تشکیل داده و به ابعاد مختلف این موضوع بپردازیم. از قضا هرچه جلوتر رفتیم، موضوع را پیچیده تر از آنی یافتیم که تصور داشتیم، بنابراین همکاران و مدیران مربوطه را به تامل درباره این موضوع مهم دعوت می کنیم و می خواهیم با پرهیز از هرگونه یکجانبه گرایی حرفها، دغدغه ها و دلایل طرفین را بخوانند.
در اولین قسمت از این پرونده، اظهار نظر دو نفر از مسئولان ذیربط را می خوانید. شاید به برخی از سوالاتتان پاسخ بدهد، هرچند منتظر نتیجه پیگیری های تحریریه خانه خبر درباره این پرونده در روزهای آتی نیز باشید.
زمینه را برای ارتقای کیفیت فراهم کردیم
سعید زاهدی نژاد، مدیر پشتیبانی معاونت فنی-بهره بردای گروه که نظارت ویژه برعملکرد ترمینال ترابری گروه دارد در ابتدا با پذیرفتن انتقادات همکاران از کیفیت اتوبوس های مورد استفاده در ترمینال ترابری اظهار داشت: قبول داریم که در این بخش ضعف هایی وجود دارد که نارضایتی همکاران را در پی داشته اما معتقدیم شرایط موجود به گونه ای است که واقعا نمی توان انتظار زیادی داشت.
وی ادامه داد: با وجود شرایط مالی حاکم بر گروه و اینکه نمی توانیم نسبت به نوسازی ناوگان اتوبوسرانی اقدام نماییم، دست روی دست نگذاشته ایم و با همین شرایط موجود نیز تلاش می کنیم خدمت رسانی بهتری در این بخش داشته باشیم.
سعید زاهدی نژاد افزود: از جمله اقدامات مهمی که در این بخش صورت دادیم، اختصاص درصدی از حقوق راننده های ترمینال ترابری منوط به انجام برخی اصلاحات در اتوبوس های خود بود که بازخورد خوبی هم داشت و راننده های ترمینال ترابری را تشویق کرد با انجام اصلاحاتی در اتوبوس ها، بتواند بخش نهایی حقوق خود را دریافت کنند.
مدیر پشتیبانی معاونت فنی-بهره بردای گروه با تقدیر از همکاری مرکز بهداشت حرفه ای و طب کار گروه به منظور برطرف کردن نقاط ضعف افزود: با اقداماتی که در ترمینال ترابری گروه انجام شده، سطح رضایت همکاران نیز نسبت به قبل افزایش یافته، هرچند هنوز با شرایط ایده آل فاصله زیادی داریم.
زاهدی نژاد اما به وظیفه متقابل همکاران در استفاده از اتوبوس های ترمینال گروه اشاره کرد و افزود: بدون تردید همانطور که همکاران توقعات به جایی دارند، مجموعه نیز انتظار دارد همه همکاران در حفظ و نگهداری از اتوبوس ها و رعایت دستورالعمل ترابری نهایت همکاری را داشته باشند.
وی در پایان گفت: بعضا گزارش هایی مبنی بر بی انضباطی در حفظ و نگهداری اتوبوس ها به واسطه عدم دقت همکاران می رسد که نارضایتی مالکان و رانندگان را در پی داشته، بنابراین انتظار می رود تنها از یک سو به این موضوع نگاه نشود.
ایمنی، گرمایش و سرمایش مهمترین دغدغه همکاران
گفت و شنود خانه خبر با همکاران نشان داد، ایمنی پایین و وجود مشکل در تجهیزات گرمایشی و نبود امکانات سرمایشی در اتوبوس های ترمینال ترابری مهمترین دغدغه آنان به حساب می آید.
سن بالای اتوبوس های ترمینال ترابری که از سن برخی همکاران نیز بیشتر است، عدم دقت و رعایت قوانین از سوی رانندگان اتوبوس و همچنین فرسوده بودن این اتوبوس ها از جمله مواردی است که در بخش ایمنی از سوی همکاران به عنوان نقد وارد است.
به این ها گرم بودن اتوبوس ها در فصل گرم تابستان و در برخی موارد سرد بودن همین اتوبوس ها در فصول سرد پاییز و زمستان اضافه کنید تا از دل پر همکاران با خبر شوید.
اما چندی است که برای بهبود وضع موجود، اقداماتی در دستور کار مسئولان ایمنی و بهداشت حرفه ای گروه قرار گرفته که با همکاری ترمینال ترابری این فعالیت ها به بار نشسته است.
به همین دلیل به سراغ سرپرست ایمنی و بهداشت حرفه ای گروه رفتیم تا در این خصوص بیشتر جویا شویم.
ایمنی پرسنل در اولویت مرکز بهداشت گروه قرار دارد
همکاران بخش بهداشت حرفه ای و ایمنی مرکز بهداشت حرفه ای و طب کار معاونت اداری و منابع انسانی گروه چندی است به موضوع بهبود عملکرد ناوگان حمل و نقل گیتی پسند ورود پیدا کرده و با اقدامات شبانه روزی که مسئولان و همکاران ترمینال ترابری انجام داده اند، بسیاری از دغدغه همکاران در بخش ایمنی پاسخ داده شده، هرچند در ظاهر این اقدامات خیلی هم به چشم نمی آید.
مهندس محمد غلامحسین پور، سرپرست ایمنی و بهداشت حرفه ای گروه در این خصوص به خانه خبر گفت: پیش از این در گیتی پسند دستورالعملی به نام دستورالعمل ترانسپورت یا همان جابه جایی وجود داشت که متاسفانه اثربخشی زیادی در پی نداشت و به دست فراموشی سپرده شده بود، بنابراین نیاز بود در این خصوص اقدام عملیاتی لازم بود تا وضعی که بود تغییر پیدا کند.
وی افزود: امسال با همکاری واحد پشتیبانی معاونت فنی-بهره برداری گروه و به خصوص مدیریت ترمینال ترابری چک لیستی از هر آنچه که به بخش ناوگان حمل و نقل گروه مربوط می شود تهیه واتوبوس ها بر اساس این چک لیست همواره ارزیابی شوند.
محمد غلامحسین پور ادامه داد: یکی از مهمترین خواسته های مرکز بهداشت، لزوم رعایت پارامترهای ایمنی در ناوگان ترابری بود که به شدت مورد توجه قرار داشت، پارامترهایی چون سیستم ترمز، لاستیک ها، برف پاک کن، کپسول اطفاء حریق و... مواردی هستند که باید در اتوبوس ها به بهترین وضع ممکن باشد تا جان همکاران به خطر نیفتد.
تلاش واحد ایمنی وبهداشت حرفه ای گروه بر کاهش دغدغه همکاران
سرپرست ایمنی و بهداشت حرفه ای گروه خاطر نشان کرد: در دوره زمانی که برای خودمان و ترمینال ترابری تعیین کردیم، این پارامترها مورد بررسی قرار گرفت و امروز می توان گفت بسیاری از پارامترهای ایمنی اتوبوس ها تامین و رعایت شده و همکاران حال با دغدغه کمتری می توانند از این اتوبوس ها استفاده کنند.
وی به سلامتی جسمی رانندگان اتوبوس های ناوگان ترابری گیتی پسند نیز اشاره کرد و افزود: همه رانندگان اتوبوس دارای کارت سلامت و گواهینامه مربوطه هستند و کنترل ویژه ای نیز بر سلامت جسمی وجود دارد تا از این حیث نیز همکاران دغدغه کمتری داشته باشند.
محمد غلامحسین پور همچنین به رضایتمندی همکاران نیز تاکید کرد و افزود: همکاران گروه از سرد بودن اندکی از اتوبوس های ترمینال ترابری در فصل زمستان و گرم بودن بیشتر اتوبوس ها در فصل تابستان گله داشتند که این موضوع نیز در دستور کار گرفت و می توان گفت خوشبختانه امروز پانزده دستگاه اتوبوس دارای کولر هستند همچنین به همه مالکان نیز تذکر داده شده که مادامی می توانند به همکاری با گروه ادامه دهند که برای فصل سرما، بخاری اتوبوس هایشان تعمیر یا اگر بخاری ندارند خریداری و نصب شود.
حکایت همچنان باقی است
اما با وجود همه این اقداماتی که با هماهنگی دو واحد معاونت های اداری و منابع انسانی و فنی-بهره برداری گروه صورت گرفته نمی توان انتظار داشت رضایت کامل همکاران گروه به دست آمده باشد.
عمر بالای ناوگان حمل و نقل مزید بر علت شده تا علیرغم اقدامات صورت گرفته، در ظاهر، آن طور که باید و شاید شاهد افزایش رضایت همکاران نباشیم.
در روزهای آینده می توانید گفت و گوی خانه خبر با علی اصغر زمانی مسئول ترابری گروه را بخوانید که در آن گفت و گو سعی شده به بخش دیگری از ابهامات و سوالات شما همکاران محترم پاسخ داده شود.
ادامه دارد...