به گزارش خانه خبر گیتی پسند، خلاصه مهمترین نظرات کارشناسان و فعالان صنعت ساختمان در غرفه گیتی پسند به شرح زیر است:
مصطفی وعیدی، مدیرعامل گروه صنایع گیتی پسند
- همواره در بررسی ها، صحبت از مصالح ساختمان است اما کمتر کسی است که ابتدا ویژگی های بهره بردار را بررسی کند و سپس بر اساس این ویژگی ها ساختمانی با بالاترین سطح آسایش را فراهم آورد.
- زمانیکه تعریف درستی از مصرف انرژی یک ساختمان در شرایط آب و هوایی مختلف نداشته باشیم، نمی توان با ارائه یک برچسب انرژی واحد برای تمام ساختمان ها، میزان مصرف انرژی را در یک ساختمان خوب یا بد ارزیابی کنیم.
- تا وقتی تعاریف مشخص نشده باشد، نمی توان بر آن اساس انتظار پاسخگویی از سازنده را داشته باشیم.، البته در کشور ما در مباحث زیرساختی خوب کار کرده ایم اما در عمل نتوانسته ایم این زیرساخت را به خدمت احداث ساختمان پایدار درآوریم.
- در صلاحیت های صنفی تعاریف دقیقی ارائه کرده ایم اما در تعریف صلاحیت ساخت و ساز، این تعاریف به درستی صورت نگرفته است، مثلا امروز تعریف صحیح و اصولی از آسایش در یک ساختمان نداریم که بر اساس آن مصالح مورد نیاز برای رسیدن به آسایش مدنظر را تولید کنیم.
- ضرورت وجود یک مرکز که با ارائه شاخص های مختلف بتواند بین نظام های صنفی، تولید کننده و نظارت کننده، یک هماهنگی به وجود آورد و تعاریف واحدی برای یک ساختمان استاندارد ارائه دهد، کاملا محسوس است.
- در این نقطه، گروه صنایع گیتی پسند با عضویت در مراکز تحقیقاتی و انجمن های بین المللی و راه اندازی 13 مرکز تحقیقاتی به ایده " یک خانه- یک برند" دست یافت. ایده ای که با شاخص های استانداردهای بین المللی، به دنبال رسیدن به بالاترین سطح آسایش برای بهره برداران است.
- این ایده همان کار امداد خودرو را می کند، یعنی بهره بردار یک ساختمان را با یک سیستم پاسخگویی واحد روبرو ساخته و مشکلات مراجعه به سازمان های مختلف پشتیبانی را برای همیشه مرتفع می سازد.
- تاسیسات ساختمان جزء مهم هر ساختمان است، حال اگر شما یک سازنده دارای صلاحیت باشید اما از تولیداتی استفاده کنید که آن مجموعه پاسخگو نبود چه باید کرد؟ اینجاست که ما مدعی هستیم یک خانه را با محصولات یک برند تحت پوشش قرار داده ایم که خدمات پشتیبانی را به صورت واحد به شما ارائه می کند.
- با محصولات متفرقه نمی توان به یک هدف واحد دست یافت، برای همین است که میزان مصرف انرژی در ساختمان های ما 12 برابر استاندارد جهانی است، حال اینکه ما در گروه صنایع گیتی پسند به ساختمان های مثبت انرژی( میزان تولید انرژی در ساختمان از مصرف کمتر است) رسیده ایم.این با استفاده از تجهیزات انرژی خورشیدی دست یافتنی است و ما آن را عملیاتی کرده ایم.
- تمام بحث ما با مسئولان وزارت مسکن، راه و شهرسازی همین است که چطور برای یک یخچال برچسب انرژی تعریف شده اما یک ساختمان با آن عظمت و کارایی نباید دارای برچسب انرژی باشد؟
- در همین نشست اعلام می کنم، ادعا داریم در هیچ کجای دنیا نمی توانید مجموعه ای چون گروه صنایع گیتی پسند پیدا کنید که این حجم از فعالیت در صنعت ساختمان داشته باشد و با مراکز تحقیقاتی متعدد، به نقطه ای که امروز ما به آن رسیده ایم، دست یابد. اگر تیمی تحقیقاتی موفق به پیدا کردن چنین مجموعه ای در دنیا شود، 100 هزار یورو نیز جایزه تعیین کرده ایم.
مهدی روانشادنیا – استادیار دانشگاه آزاد اسلامی و عضو هیئت رییسه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران
- پیش از آنکه به تعریف سازنده پاسخگو برسیم، باید در ابتدا بدانیم دنبال جه نوع ساختمانی هستیم.باید دانست که از سازنده چه انتظاری داریم و بر مبنای آن انتظار، پاسخگویی مطالبه کنیم.
- یکی دیگر از شاخص ها، دانستن این نکته است که در فرآیند ساخت یک ساختمان و بهره برداری از آن، چه مقدار انرژی مصرف می شود و چه میزان آلایندگی نیز تولید می شود. همچنین در حین فرآیند اجرای ساختمان و سپس بهره برداری از آن، چه حوادثی رخ می دهد.
- امروز تعریف درستی از اینکه سازنده، در چه حوزه ای و چگونه باید پاسخگو باشد نداریم.
مهدی موذن- رییس سازمان نظام کاردانی ساختمان استان تهران
- هنوز نهادی که بتواند تعریف صحیحی از سازنده ارائه کند نداریم. هنوز کشمکش داریم که سازنده ذی صلاح می خواهیم یا نه.
- قطعا تنها از سازنده ذی صلاح می توان انتظار پاسخگویی داشت.
- وزارت مسکن راه و شهرسازی، نظام مهندسی، نظام کاردانی، شورای شهر و شهرداری، هنوز در کشاکش انتخاب ذی صلاح صلاحیت دار هستند.هنوز بین خودمان نتوانسته ایم این موضوع را حل کنیم.
- لازمه نخست هر ساختمان مقاوم، با میزان مصرف انرژی مناسب و دوام ده ها ساله، مصالح مرغوب است. حتی اگر یک سازنده ذی صلاح نیز داشته باشیم اما امکانات مناسب و استانداردی به او ندهیم، چگونه می توانیم انتظار پاسخگویی داشته باشیم؟
- کم نیستند ساختمان هایی با عمر زیر 5 سال که دارای مشکلات تاسیساتی متعددی هستند. اینهاست که به برند مربوط می شود و سازنده را به پاسخگو بودن ترغیب می کند.
نیک نژاد نیا- عضو انجمن انبوه سازان
- وقتی به یک فعال طبق قانون نظام صنفی، پروانه فعالیت می دهیم یعنی صلاحیت این سازنده را تایید کرده ایم. از بابت قوانین ما هیچ مشکلی نداریم.
- اگر سازنده از برندهای خوشنام استفاده نکنند، به خودشان و اعتبارشان لطمه زده اند.
- با استفاده از برندهای برتر و با کیفیت تر، پاسخگویی سازنده نیز افزایش می یابد.
اخبار مرتبط:
- تمبر " يك خانه يك برند " رونمايي شد
- ميزباني گيتي پسند از نشست سازنده پاسخگو و مصالح نام آشنا
- پروژه بين المللي، تحقيقاتي – علمي 100 هزار يورويي گروه صنايع گيتي پسند
- نمايشگاه ساختمان آغاز به كار كرد