به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، پدرام سلطانی، گفت: صادرات حلقه آخر یا پسین تولید است و مادامی که تولید پا نگیرد و تقویت نشود، صادرات کشور لاجرم مواد خام، مواد با ارزش افزوده پایین، کالاهای نفتی و پتروشیمی و همچنین یکسری کالاهای سنتی مثل پسته و زعفران و امثال این موارد خواهد بود.
نائب رئیس اتاق بازرگانی در پاسخ به این موضوع که هم اکنون میزان صادرات کشور از واردات پیشی گرفته است، گفت: ما هنوز تبدیل به یک کشور صادرکننده نشدهایم، نگاهی به ترکیب کالاهای صادراتی ما نشان میدهد همچنان بخش عمدهای سهم صادراتی وابسته به نفت، گاز و محصولات معدنی است، در واقع صادرات در کشور توسعه نیافته است.
وی افزود،کشوری صادرکننده است که در ترکیب کالاهای صادراتیاش، سهم کالاهای کالاهای دانش بنیان، صنعتی و کالاهای با ارزش افزوده بالا نقش عمدهای داشته باشد، اما کشوری که وابسته به فروش محصولات معدنی، نفت، گاز، و فراورده های نفتی با ارزش افزوده پایین است نمیتواند یک کشور صادرکننده باشد.
سلطانی ادامه داد، باید سعی کنیم محیط سرمایه گذاری را برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی مساعد کنیم و مولفههای اقتصادی که تولید رو توجیه پذیر میکند مثل نرخ ارز، نرخ سود بانکی، سهولت محیط کسب و کار در بعد تامین اجتماعی، قانون کار و مالیاتی و امثال این موارد باید به سرعت سامان یابد تا سرمایهگذاری شدت گرفته و تولید ایجاد شود و در پی آن صادرات شکل بگیرد.
نائب رئیس اتاق بازرگانی تاکید کرد، بعضی فکر میکنند در پی توسعه صادرات روند ایجاد اشتغال در کشور نیز سرعت میگیرد اما این طور نیست، کشورهای موفق در صادرات روی شرکتهای بزرگ سرمایه گذاری کردهاند و این شرکتهای بزرگ عملا نمیتوانند نقش زیادی در ایجاد اشتغال داشته باشند.
سلطانی در خصوص اقدامات انجام شده برای روند توسعه صادرات کشور گفت: کنار گذاشتن بخشنامههایی که مخل صادرات بودند از جمله بخشنامه پیمان سپاری و بخشنامه حصول مالیات بر درآمد از صادرات که ارز آن به کشور برنگشته، از اقدامات خوبی بود که به صادرات کشور کمک کرده است.