به گزارش خانه خبر گیتی پسند، یادداشت مهدی دهقان مدیر مرکز آموزش و مرکز جوار گروه صنایع گیتی پسند که خواندن آن خالی از لطف نیست به شرح زیر است:
6 مرداد روز ملی کارآفرينی و آموزش های فنی وحرفهای را حضورهيئت مديره ، مديرعامل محترم ومديران وپرسنل خدوم گروه صنايع گيتی پسند تبريک عرض می نمايم.
نقش و اهمیت آموزشهای فنی و حرفهای در توسعه اقتصادی نزد کشورهای توسعهیافته و بسیاری از کشورهای در حال توسعه، شناخته شده است؛ بهگونهایکه بسیاری از کشورها برای ایجاد تحول در توسعه اقتصادی بهعنوان پیشزمینه و اولین گام، اقدام به اصلاح نظام آموزش فنی و حرفهای خود و سرمایهگذاری در آن مینمایند. آموزشهای فنی و حرفهای، آموزشهایی هستند که انتظار میرود دانشآموختگان آن در ورود به دنیای واقعی کار از سازگاری نسبی برخوردار باشند.. نیروی انسانی در اثر تربیت و آموزش میتواند نگرش، دانش و مهارت لازم را بهدست آورد. بههمین علت، در اغلب کشورهای اروپایی و صنعتی بعد از دهه ۱۹۹۰م، توسعه صنعتی را در آموزش فنی و حرفهای میدانند و در بهبود و رشد آن تأکید بسیار دارند.
•«شاید بنیادیترین مانع در راه گسترش آموزش در برخی از کشورهای در حال رشد، همانگونه که در بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز چنین است، وجود نگرش منفی بسیاری از افراد نسبت به آموزش است.
روشن است که نمیتوان نگرشها را یکشبه دگرگون کرد، اما با آموزش فنی بهعنوان عنصر مکمل نظام آموزشی و با آگاهسازی مردم نسبت به امکاناتی که آموزش فنی و حرفهای در اختیار افراد قرار میدهد، تغییر نگرشها خیلی سریع انجام خواهد گرفت.» (یونسکو، ۱۹۷۳م)
•آموزش فنی و حرفهای بایستی از تربیت افراد برای شغلی ویژه با فراهم کردن مهارتها و دانش لازم، پا فراتر بگذارد و همراه با آموزش عمومی، شخصیت و منش افراد را نیز پرورش دهد و توانایی درک، داوری، اظهار وجود و سازگاری با محیطهای گوناگون را در آنان تقویت کند. برای رسیدن به چنین هدفی، محتوای فرهنگی آموزش فنی و حرفهای باید در سطحی باشد که تخصصی شدن گریزناپذیر در آموزش فنی و حرفهای، راه دیگر علاقهها را سد نکند.
اگر آموزش ، باکیفیت گسترش یابد و کار یدی و مغزی هر دو در پیوند باهم اهمیت پیدا کنند، ارزشهای نوینی در جامعه وبه تبع آن در سازمان هاپدیدار میگردد. یعنی کار یدی کوچک شمرده نمیگردد و به کار اداری یا صرفاً فکری بیش از حد ارج نهاده نمیشود و این ممکن نخواهد شد مگر اینکه اقتصاد وابسته به صنایع خارجی رفتهرفته جای خود را به اقتصاد مستقل و تولیدی بدهد و در این صورت است که با اهمیت پیدا کردن کار مولد، در مقابل دلالی و واسطهگری، ارزشهای واقعی صنعتگران و صاحبان حرفههای گوناگون نمود پیدا میکند
•«هیچ ملتی نمیتواند اثر تکنولوژی را در جهان امروز انکار کند. درحقیقت، پیشرفتهای پرشتاب در همه رشتههای فنی و صنعتی در دهههای اخیر، خطوط اساسی تمدن کنونی را تعیین کرده است. اگر قرار باشد که از تکنولوژی بهدرستی و در جهت رفاه انسان، نه انهدام او، حداکثر بهره را ببریم، لازم است پابهپای این دگرگونیها، در آموزش های فنی نیز به پیشرفتهایی دست یابیم.توصیه یونسکو درباره آموزشهای فنی این است که: آموزشهای فنی باید بخش مکمل نظام آموزشی همهجانبه باشد، و به این سبب باید به محتوای فرهنگی آن توجه کافی بشود.» (یونسکو، ۱۹۷۳م)
در راستای ترويج آموزش های فنی ، افزایش توانمندی همکاران دراين حوزه ونيز برقراری ارتباط قوی با اداره کل فنی و حرفهای استان مرکز آموزش گروه درسال 92 موفق به دريافت مرکز جوار بين کارگاهی از سازمان فنی و حرفه ای گرديد که در سال 95 پس از انجام مميزی مربوطه اين گواهينامه نيز مورد تمديد قرارگرفت و به مدت 3 سال ديگراز اعتبار لازم برخوردار می باشد.
اين مرکز در طی اين سال ها اقدام به انجام آموزشهای فنی در حد نياز سازمان و به صورت کار بردی ويژه همکاران در سطوح مختلف فنی به صورت تئوری و کارگاهی با استفاده ازهمکاران فنی گروه به عنوان استاد داخلی استفاده نموده که اثر بخشی لازم را دارا بوده است.
در بخش ديگر به منظور افزايش توان اجرايی نصابان وبرطرف نمودن نقاط ضعف ايشان باهمکاری مديريت محترم بخش پشتیبانی و نظارت فنی گروه، اقدام به برگزاری کارگاههای آموزشی گرديده که شرکت کنندگان پس از حضور کامل در هرکارگاه موفق به اخذگواهينامه فنی و حرفهای خواهند شد.
شايان ذکر است درمجموع کليه آموزشهای اجرایی مرکز آموزش در کليه سطوح اعم از آموزشهای فنی ،مديريتی،مهارتی،مديريت کيفيت و.... درسال 95 نسبت به سال 94 از رشد 6درصدی برخوردار بوده است.