محمدرضا مودودی در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان، اظهار کرد: سال گذشته برای نخستین بار در حوزه حجم صاردات کشور، رکورد زده شد.
به گزارش تجارتنیوز، وی با اشاره به اینکه به دلیل افت شدید قیمتهای جهانی کالا موفق نشدیم در حوزه ارزشی نیز رکورد داشته باشیم، اظهار کرد: سال گذشته از نظر ارزشی در صادرات ۳.۵ درصد رشد و از لحاظ وزنی ۳۸ درصد رشد داشتهایم.
مودودی با بیان اینکه سال گذشته فضای پس از برجام باعث شد تا با کشورهای بیشتری تعامل صورت گیرد، تصریح کرد: امسال در هفت ماه ابتدای سال جاری ۲۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار صاردات از کشور انجام شد که از نظر ارزش در حوزه صاردات نسبت به سال گذشته عقب بوده و شاهد کاهش دو درصدی هستیم.
وی تاکید کرد: واحدهای صنعتی براساس نیاز محلی، استانی و ملی ایجاد شدند و امروز میخواهند بینالمللی شوند و برای تحقق این امر یکی از الزامات تحقق برنامه ششم توسعه این است که حداقل سالانه بیش از ۱۶۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری انجام شود که در این صورت قطعا ظرفیت برای صادرات بیشتر خواهد شد.
معاون امور استانهای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کشور نیز گفت: صادرات به معنای تولید، اشتغال، تبدیل ارز و در نهایت درآمد ملی است.
سیدجواد زمانی با اشاره به اینکه لازم است ارادهها به عمل تبدیل شود، افزود: هیچ کشوری رشد نمیکند مگر اینکه در گام نخست ضعف خود را باور کند.
وی هزینه بالای مواد اولیه، قوانین دستوپاگیر، عدم امنیت اقتصادی برای تولیدکننده، عدم شناخت تولیدکننده از بازارهای هدف را برخی از مشکلات موجود سر راه تولیدکنندگان کشور برشمرد.
زمانی حذف تحریمهای خارجی، عملگرایی در قانون و نپزداختن به مسائل حاشیهای را از راهکارهای رفع موانع تولیدکنندگان مطرح کرد.