به گزارش خانه خبر گیتی پسند به نقل از صما، فرجالله رجبی با بیان اینکه موضوع انرژی در کشور ما به عنوان یک بحران مهم مطرح است گفت: در مقوله انرژی و صرفهجویی آن با محورهای مختلفی مواجهیم که یکی از مهمترین آنها نحوه برقراری ارتباط با موضوع از سوی عموم مردم و به عبارت دیگر بحث اجتماعی و فرهنگی موضوع است.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشور افزود: ما در بخش فرهنگسازی نهتنها با فرهنگ مردم بلکه بلکه با حاکمیت نیز مواجهیم. محاوره ما با مسئولان ذیربط یک جای خالی بزرگ در حوزه انرژی کشور است که باید به آن پرداخته شود. چون حاکمیت ما نیز نیاز به فرهنگسازی در حوزه کاهش مصرف انرژی و ضرورت پرداختن صحیح به آن دارد.
رجبی با اشاره به ضرورت فرهنگسازی برای مدیران و حاکمیت در این حوزه ادامه داد: دوره وابستگی به دولت به اتمام رسیده و باید توجه به بخش خصوصی در این حوزه افزایش یابد و راهکارهای فعال سازی این حوزه از سوی مسئولان ارائه شود.
وی در ادامه با اشاره به نقش مهندسان در کاهش مصرف انرژی در ساختمان ها افزود: مهندسان میتوانند با حساب و کتاب، مشکل مصرف انرژی و آب را کاهش دهند. از همین رو از مدیران و اعضای هئیت دولت توقع داریم با برنامه ریزی صحیح، از حضور مهندسان در تصمیم گیری استفاده کنند.
وی با انتقاد از اینکه در حال حاضر حضور مهندسان در مدیریت کشور کمتر از سه درصد است، تصریح کرد: این در حالی است که با حضور مهندسان، ۳۰ درصد بر کیفیت ساختمانها افزوده میشود و با افزایش طول عمر ساختمانها می توانیم میلیاردها ریال صرفه جویی کنیم.
رجبی همچنین با اشاره به نقش مهندسان مکانیک در حوزه مدیریت و کیفیت تأسیسات شهری افزود: مهندسان مکانیک می توانند در زمینه صرفه جویی در مصرف انرژی و آب نقش موثر داشته باشند.
وی با اعلام اینکه بحران آب جدی است و عبور از این بحران نیازمند حکمرانی در حوزه مدیریت آب و نگاه مهندسی در امر صرفه جویی در مصرف آب است، تاکید کرد: چاه های غیرمجاز باید بسته شوند و چاه های مجاز هم باید به کنتور هوشمند مجهز شوند و از هدررفت آب جلوگیری شود.
رئیس نظام مهندسی کشور در ادامه با اشاره به ضرورت به کارگیری از توان و ظرفیت بخش خصوصی در کاهش مصرف انرژی اظهار داشت: در حال حاضر اگر میزان مصرف آب در استانها حدود 10 درصد باشد، میزان مصرف آب کشاورزی به 90 درصد رسیده است. بنابراین بهترین روش صرفهجویی در این حوزه باید به بخش کشاورزی اختصاص داده شود و باید با استفاده از بخش خصوصی این میزان مصرف انرژی را کاهش دهیم.
وی با تاکید بر ضرورت حل مسائل مربوط به هدررفت آب ادامه داد: متأسفانه میزان پرتی شبکه آب در کشور به 30 درصد رسیده است که باید هر چه سریعتر این مشکل رفع شود.
رجبی در ادامه تصریح کرد: برای رسیدن به این هدف باید به گونهای عمل کنیم که مخاطب با موضوع ارتباط برقرار کند و فرهنگسازی در این حوزه باید از ضروریات حاکمیت کشور باشد.
این مسئول با اشاره به اینکه دوره وابستگی به دولت به اتمام رسیده است، افزود: باید توجه به بخش خصوصی در این حوزه افزایش یابد و راهکارهای فعال سازی این حوزه از سوی مسئولان ارائه شود.
وی اظهار کرد: باید ایدهها تبدیل به دستورالعمل شود و در این حوزه وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان بایداز تواناییهای خود استفاده کنند.
یادآور میشود سومین همایش ملی ساختمان پایدار، مصرف بهینهسازی انرژی با همکاری سهجانبه مجتمع رسانهای راه و ساختمان ،سازمان نظاممهندسی کشور و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در 20 و 21 آذرماه در محل مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار خواهد شد .
گروه صنایع گیتی پسند نیز در این همایش حضور خواهد داشت.